Ved Classens Have

Rotter

Vi har rotter i gården (d. 7.4.10) nede i hjørnet ud for Boris' Tæppeforretning.

Kommunens skadedyrsbekæmpelse er underrettet og har været ude og sætte en lille giftboks op ud for hullet. 

Det er vigtigt at vi holder alle køkkentrappe- og andre kælderdøre lukkede - ikke sætter skraldeposer på trapperne og ikke overfylder containerne.

Hvis man oplever en overfyldt container, må man altså ikke bare sætte posen i skraldehuset, men tage den med til et andet hus!!

Og husk at lade være med at fodre fuglene - rotterne spiser gerne med.....

Anmeldelse af rotter

Ring til kommunen, hvis du ser tegn på rotter

 

Vintertid er rottetid. Derfor sætter Miljøstyrelsen fokus på rottebekæmpelse i en minikampagne, der starter i dag. Formålet er at få borgerne til at reagere promte og kontakte deres kommune, hvis de opdager tegn på rotter.

Rotter kan udrette skader for mange tusinde kroner i private hjem, særligt hvis de ikke opdages i tide. Deres gnaven i for eksempel elledninger kan forårsage kortslutning og i værste fald brand. Rotterne er desuden smittebærere af en lang række alvorlige sygdomme, herunder salmonella. Derfor skal de bekæmpes.

Der er fire typiske tegn på rotter, som signalerer, at der er rotter på færde:

  • Umotiverede huller i jorden
  • En sur lugt af kloak
  • Kradsen og piben
  • Rotteekskrementer

Budskabet i Miljøstyrelsens minikampagne til borgerne er, at de skal henvende sig til deres kommune ved enhver mistanke om rotter. "Nogle er flove over at opdage rotter hjemme hos sig selv, andre bryder sig ikke om at være hysteriske. Men rotter forsvinder sjældent af sig selv. For det meste bliver angrebet kun værre, hvis der ikke sættes ind", siger Peter Weile, der er én af Miljøstyrelsens to rottekonsulenter.

Et besøg af kommunens rottebekæmper er gratis, og det er kommunens ansvar at bekæmpe eventuelle rotter effektivt. Miljøstyrelsen har derfor informeret alle danske kommuner om, at der er ekstra fokus på rottebekæmpelse de næste par måneder. Alle kommuner har fået tilsendt Miljøstyrelsens tre pjecer om rotter til at dele ud til borgerne. Samtidig har kommunerne fået tilbud om at downloade en tekstfil om rottebekæmpelse fra Miljøstyrelsens hjemmeside, som de kan bruge på deres egne hjemmesider.

Yderligere oplysninger:
Peter Weile, Miljøstyrelsens rottekonsulent for Øerne: tlf.: 32 66 03 25, Torben F. Jensen, Miljøstyrelsens rottekonsulent for Jylland: tlf.: 86 26 29 88